利迷論壇 » 聊天茶座 » 萬千星輝頒獎典禮

頁: [1]

emj4c2315/11/2008 12:39
萬千星輝頒獎典禮

你地估邊個做視帝視后??我想豪仔,應該係夏叔......:XD:XD
p.s今晚睇利記定頒獎禮??

歐洲聯賽冠軍盃15/11/2008 13:10
冇now,就睇頒獎...

積積15/11/2008 14:30
夏雨終於`到視帝啦
恭喜哂佢:thumbup:

pplove16/11/2008 01:43
果然同先前內幕消息一模一樣
同琴晚東方日報報紙+tvb周刊一樣

本人唔想睇了,只睇保頓vs利記

16/11/2008 03:02
屋企人錄左, 所以有睇

只係覺得, 所有獎都好好笑, 唔係為獎勵而獎, 係為political reasons
成班又好似傻仔咁去爭獎, 同高層食飯擦鞋...
講真佢地要硬捧林峰, 比唔比獎佢都會硬捧

four-la16/11/2008 03:11
話明係台慶頒獎
主要目的係人人開心
乜野評選準則都冇所謂啦
內定甚至一早爆晒結果又如何呢
根本就係一個「特備節目」

liveryaya16/11/2008 03:17
睇見鄭加頴同阿佘就真係唔開胃

不過見到祥仔有份攞獎都好既....

markchan00716/11/2008 03:18
最好笑係佢搞到成個oscar咁
其實又咪係做場show

WEI**16/11/2008 03:35
我覺得係d報紙搞到林峰好似真係約高層傾獎咁
其實我覺得佢都幾謙

不過txb真係想搞到好似金像獎咁
但明顯地變得好唔知點

16/11/2008 03:38
[quote]原文章由 [i]WEI**[/i] 於 2008-11-16 11:35 發表
其實我覺得佢都幾謙
[/quote]
佢好在讀書多, 有錢仔出身識做人, 奇就奇在佢一路冇否認(仲其實認左)同高層食飯o既事
個人點都唔會鍾意因為識利考和而上位o既人:donno

liveryaya16/11/2008 03:39
[quote]原文章由 [i]WEI**[/i] 於 2008-11-16 11:35 發表
其實我覺得佢都幾謙

不過txb真係想搞到好似金像獎咁
但明顯地變得好唔知點 [/quote]
好心tvb啦..俾翻少少自己特色出嚟好唔好
乜都鍾意抄

WAI1116/11/2008 03:48
王祖藍我自己都幾欣賞佢= =抵佢上位上得快
佢一開頭introduction+拎獎果part真係一流,見到佢真係聰明仔黎

16/11/2008 03:49
[quote]原文章由 [i]WAI11[/i] 於 2008-11-16 11:48 發表
王祖藍我自己都幾欣賞佢= =抵佢上位上得快
佢一開頭introduction+拎獎果part真係一流,見到佢真係聰明仔黎 [/quote]
佢真係做任何野都可以拎到自己特出
上位得咁快, 我覺得真係有人會眼紅佢

另外佢居然夠guts多謝EEG:donno

kidd_kidd16/11/2008 05:47
[quote]原文章由 [i]owenhang[/i] 於 2008-11-16 11:49 發表

佢真係做任何野都可以拎到自己特出
上位得咁快, 我覺得真係有人會眼紅佢

另外佢居然夠guts多謝EEG:donno [/quote]

我相信tvb同eeg關係應該唔錯,所以應該冇咩問題N

WEI**16/11/2008 08:33
[quote]原文章由 [i]owenhang[/i] 於 2008-11-16 11:38 發表

佢好在讀書多, 有錢仔出身識做人, 奇就奇在佢一路冇否認(仲其實認左)同高層食飯o既事
個人點都唔會鍾意因為識利考和而上位o既人:donno [/quote]
但佢入行都係經訓練班架喎
做左唔知幾耐路人甲先正式有個角色做(同楊千嬅果套?)

我有印象你講過你唔鐘意林峰
但個人黎講我幾欣賞佢
起碼佢雖然有錢
但根本提住佢有錢出身既係傳媒唔係佢
同埋拎獎果度傳媒炒作得咁勁
你話年資深既講咩都得姐
一個廿幾歲既後生仔我地可以expect佢點回應?

liverpool_ho16/11/2008 09:11
[quote]原文章由 [i]WEI**[/i] 於 2008-11-16 16:33 發表

但個人黎講我幾欣賞佢
起碼佢雖然有錢
同埋拎獎果度傳 ... [/quote]
同千嬅果套應該係2001年既美味情緣

hst198716/11/2008 09:12
[quote]原文章由 [i]WEI**[/i] 於 2008-11-16 16:33 發表

但個人黎講我幾欣賞佢
起碼佢雖然有錢
同埋拎獎果度傳 ... [/quote]

美味情緣?

積積16/11/2008 09:31
[quote]原文章由 [i]hst1987[/i] 於 2008-11-16 17:12 發表

美味情緣? [/quote]

係呀
我仲記得佢係做陳慧珊同父異母既細佬:spin2

16/11/2008 09:43

[/quote]
唔會掛
一出道就做尋秦記啦, 路人甲真係冇印象
我認我係因為tvb吹捧得佢太勁而反感

話時話, 尋秦記係佢做得最好o既一套....

vgJ9kea1200216/11/2008 13:43
[quote]原文章由 [i]owenhang[/i] 於 2008-11-16 17:43 發表

唔會掛
一出道就做尋秦記啦, 路人甲真係冇印象
我認我係因為tvb吹捧得佢太勁而反感

話時話, 尋秦記係佢做得最好o既一套.... [/quote]
果排重播創世紀
有人見到佢做獄警
得幾句對白:P
林峰確實係由低做起

Touya16/11/2008 15:36
回覆 #20 vgJ9kea12002 的文章

係~~ 之前重播創世紀我都有留意~
好似林峰做獄警, 楊怡做OL/秘書(我記得係幫個日本人做翻譯), 仲有馬國明做羅嘉良個股票經紀呀stanley~

音符笠爆小謝仔16/11/2008 15:57
[quote]原文章由 [i]Touya[/i] 於 2008-11-16 23:36 發表
好似林峰做獄警, 楊怡做OL/秘書(我記得係幫個日本人做翻譯), 仲有馬國明做羅嘉良個股票經紀呀stanley~ [/quote]

我好記得ar~
鄭伊健套<雙面伊人>入面,有一幕見到楊怡做女主播:lol:
====
講真,我尋晚返到屋企八點幾,淨係記得轉台睇<不良笑花>咋......
睇睇吓先醒起有波睇:XD

liveryaya17/11/2008 02:08
[quote]原文章由 [i]Touya[/i] 於 2008-11-16 23:36 發表
好似林峰做獄警, 楊怡做OL/秘書(我記得係幫個日本人做翻譯), 仲有馬國明做羅嘉良個股票經紀呀stanley~ [/quote]
楊怡真係正式從低做起咖...我見過佢喺倚天屠龍記入面做不知名尼姑
好彩既係佢個樣出衆

[[i] 本文章最後由 liveryaya 於 2008-11-17 10:36 編輯 [/i]]

Aussie17/11/2008 02:21
楊怡向男親女愛都有做過臨記 有對白

林峰真係由臨記做起 之後因為國語好
轉左做國語節目主持一排

doraemon215117/11/2008 05:21
[quote]原文章由 [i]kidd_kidd[/i] 於 2008-11-16 13:47 發表

我相信tvb同eeg關係應該唔錯,所以應該冇咩問題N [/quote]
梗係好啦 :rolleyes 如果唔好既話咁某位女歌星都唔可以連續拎足5年 "最受歡迎女歌星" 啦 :donno 過埋今年好大機會6連霸添喎 :85:85

Torres_ArSo17/11/2008 13:53
[quote]原文章由 [i]doraemon2151[/i] 於 2008-11-17 13:21 發表

梗係好啦 :rolleyes 如果唔好既話咁某位女歌星都唔可以連續拎足5年 "最受歡迎女歌星" 啦 :donno 過埋今年好大機會6連霸添喎 :85:85 [/quote]
咁同年又冇人真係實力夠佢黎- -千wa d....比唔落手wo會

音符笠爆小謝仔17/11/2008 14:10
[quote]原文章由 [i]Torres_ArSo[/i] 於 2008-11-17 21:53 發表

咁同年又冇人真係實力夠佢黎- -千wa d....比唔落手wo會 [/quote]

講真,如果真係俾千嬅分分俾人話造馬添:XD

等緊Kary跑上嚟ar:cry
加油la:cry

[[i] 本文章最後由 音符笠爆小謝仔 於 2008-11-17 22:12 編輯 [/i]]

積積17/11/2008 15:35
[quote]原文章由 [i]音符笠爆小謝仔[/i] 於 2008-11-17 22:10 發表

講真,如果真係俾千嬅分分俾人話造馬添:XD

等緊Kary跑上\ar:cry
加油la:cry [/quote]

等Kary不如靠Kay
佢今年個勢幾勁下:rolleyes

音符笠爆小謝仔17/11/2008 16:04
[quote]原文章由 [i]積積[/i] 於 2008-11-17 23:35 發表
等Kary不如靠Kay
佢今年個勢幾勁下:rolleyes [/quote]

不過老實講,佢哋始終都係差d咁,
冇以前kelly,千嬅同而家艾辛咁(抽吓水:D)嗰種感覺,
係咪我問題呢,而家好少理香港d嘢(劇集or歌手etc~~)
尤其係d頒獎禮,諗起以前死追爛追,睇到半夜三更,
而家諗落真係好傻都唔知為乜:rolleyes
啱睇就睇,啱聽就聽,有時間追星不如瞓吓較好過lo...

tai33318/11/2008 16:43
狐妮當晚都算幾有睇頭,唔錯的說 :D

查看完整版本: 萬千星輝頒獎典禮