利迷論壇 » 聊天茶座 » 財政預算案

頁: [1]

阿舜26/2/2020 03:29
財政預算案

波叔吹緊
個個成人收一皮,禮義廉明日會出動成功爭取

耐人尋味26/2/2020 03:34
上次4000搞咗幾耐? 派晒未?

今次係咪要預番最少等2.5倍時間?

阿舜26/2/2020 03:47
噢......網上面forward黎已經極快咁出左"成功爭取"

阿舜26/2/2020 03:49
[quote]原文章由 [i]耐人尋味[/i] 於 26/2/2020 11:34 發表

今次係咪要預番最少等2.5倍時間? [/quote]
唔知呢,最後既新聞好似係班人做到SHORT左好多辭左職,唔夠人去派錢

交比李嘉誠,結合咩大數據AI,一個星期派晒

耐人尋味26/2/2020 04:18
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 26/2/2020 11:47 AM 發表
噢......網上面forward黎已經極快咁出左"成功爭取" [/quote]

hihi DAB 喺 FB 出文邀功
已經入去留言小九佢

orminghon26/2/2020 05:33
綜援額外兩個月糧

老實講,疫情對佢地影響唔大...

反而對一D零售/飲食/酒店業既人甚至中產影響先係最大

真係亂咁黎

k6f326/2/2020 05:50
[quote]原文章由 [i]耐人尋味[/i] 於 26/2/2020 11:34 發表

今次係咪要預番最少等2.5倍時間? [/quote]

東網話最快明年2月有錢收。

阿舜26/2/2020 07:00
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 26/2/2020 13:33 發表
綜援額外兩個月糧

老實講,疫情對佢地影響唔大...

反而對一D零售/飲食/酒店業既人甚至中產影響先係最大

真係亂咁黎 [/quote]
都唔可以咁講既
買防疫用品都係好大開支,加上呢兩個月既平常生活物資(包括要搶一輪既米,廁紙,仲有平時買餸)係貴左,應該都係供應量問題
做基層,真係一個月要用多幾百蚊已經好大鑊

阿舜26/2/2020 07:57
[quote]原文章由 [i]k6f3[/i] 於 26/2/2020 13:50 發表

東網話最快明年2月有錢收。 [/quote]
點解財爺份人工唔可以最快明年2月先出?

ruudi26/2/2020 08:33
魔鬼條款在細節....如立會要過派呢一萬蚊, 要過埋加警隊預算

耐人尋味26/2/2020 08:41
[quote]原文章由 [i]ruudi[/i] 於 26/2/2020 04:33 PM 發表
魔鬼條款在細節....如立會要過派呢一萬蚊, 要過埋加警隊預算 [/quote]

預咗邊有咁順攤:mk

Aussie27/2/2020 04:37
派口罩好過啦

阿舜3/3/2020 01:15
[quote]原文章由 [i]Aussie[/i] 於 27/2/2020 12:37 發表
派口罩好過啦 [/quote]
而家唔洗喇
到3月,呢個又話自己生產果個又話大量供應

查看完整版本: 財政預算案