利迷論壇 » 聊天茶座 » 啤酒

頁: [1]

LFC Fans26/4/2019 16:22
啤酒

吹下水,香港常見既啤酒計,大家鍾意飲邊隻啤酒?我講先啦!我鍾意嘉士柏,然後次選青島,最唔鍾意生力。點解?味道既野好難解,鍾意咪鍾意囉!但如果唔係常見既計,試過啤酒節飲過一隻德國啤,我自己好鍾意,味道都係偏濃,都幾甘,有啲朋友話苦但我 OK,但到尾時都有甘甜味的,可惜唔記得名,淨記得個推廣員妹妹事業心好強。 :evil :bebe

我唔係因利記先鍾意嘉士柏架,不過利同嘉都一齊過咁耐,宜加都仲有合作的,咁我就幫嘉士柏賣下廣告先啦(有利物浦的,V4 仲係主角):

[url]https://www.facebook.com/LiverpoolFC/videos/1176690335844473/[/url]

:lfcscarf

[[i] 本文章最後由 LFC Fans 於 27/4/2019 00:23 編輯 [/i]]

NEWPORT28/4/2019 16:26
我鐘意喜力!(理由無得解)

mosesmcgau28/4/2019 18:52
我鍾意hoegarden,好飲果d飲落係厚d滑d

阿舜29/4/2019 02:33
以前多數嘉士柏,原因都係利物浦
而家就hoegarden (759賣到好平),或者飲Asahi

其實啤酒少左飲了,大肚腩要處理下.........

orminghon29/4/2019 03:32
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 29/4/2019 10:33 發表
以前多數嘉士柏,原因都係利物浦
而家就hoegarden (759賣到好平),或者飲Asahi

其實啤酒少左飲了,大肚腩要處理下......... [/quote]

我唔鍾意酒,但據鍾意飲酒既朋友一致覺得嘉士伯唔好飲的:hyper:hyper

阿舜29/4/2019 04:39
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 29/4/2019 11:32 發表

我唔鍾意酒,但據鍾意飲酒既朋友一致覺得嘉士伯唔好飲的:hyper:hyper [/quote]
同意,嘉士伯係唔好飲的:hyper:hype

LFC Fans29/4/2019 09:00
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 29/4/2019 11:32 發表
我唔鍾意酒,但據鍾意飲酒既朋友一致覺得嘉士伯唔好飲的:hyper:hyper [/quote]
噉你嗰班朋友,係唔係鍾意飲生力多啲? 皆因我未見過可以同時接受生力同嘉士柏H朋友,真係唔知點解。  :)

jasper_mei30/4/2019 00:48
嘉士伯真係唔好飲...
我中意Asahi, corona

LFC Fans30/4/2019 01:51
[quote]原文章由 [i]jasper_mei[/i] 於 30/4/2019 08:48 發表
嘉士伯真係唔好飲...
我中意Asahi, corona [/quote]
我自己口味計,就覺得 Asahi 同 Corona 都偏淡。講起淡啤酒,美國人好像都偏好淡啤酒,我自己真係唔慣,或者可能係我重口味…。

:shy

orminghon30/4/2019 02:32
[quote]原文章由 [i]LFC Fans[/i] 於 29/4/2019 17:00 發表

噉你嗰班朋友,係唔係鍾意飲生力多啲? 皆因我未見過可以同時接受生力同嘉士柏H朋友,真係唔知點解。  :) [/quote]

生力係主流
另外仲有一班成日返大陸既鍾意青島...

我隻隻都唔鍾意...比較偏向青島,因為夠淡:hyper

jasper_mei30/4/2019 04:46
[quote]原文章由 [i]LFC Fans[/i] 於 30/4/2019 11:51 發表

我自己口味計,就覺得 Asahi 同 Corona 都偏淡。講起淡啤酒,美國人好像都偏好淡啤酒,我自己真係唔慣,或者可能係我重口味…。

:shy [/quote]

我就係中意淡啤酒:ruin228

阿舜30/4/2019 05:35
大家都比較唔喜歡既啤酒,攪睇波活動了,都請大家湧躍參與,飲多兩杯

LFC Fans30/4/2019 21:23
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 30/4/2019 10:32 發表
生力係主流

我隻隻都唔鍾意...比較偏向青島,因為夠淡:hyper [/quote]

青島我都 OK 鍾意,但我覺得只係偏甜,無咁甘苦,但唔算淡…。

Aussie1/5/2019 02:02
[quote]原文章由 [i]LFC Fans[/i] 於 1/5/2019 07:23 發表

青島我都 OK 鍾意,但我覺得只係偏甜,無咁甘苦,但唔算淡…。 [/quote]

咁victoria bitter, guinness啱你啲

Aussie1/5/2019 02:06
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 30/4/2019 12:32 發表

生力係主流

我隻隻都唔鍾意...比較偏向青島,因為夠淡:hyper [/quote]

asahi dry夠晒淡同順

jasper_mei1/5/2019 03:17
[quote]原文章由 [i]Aussie[/i] 於 1/5/2019 12:02 發表

咁victoria bitter, guinness啱你啲 [/quote]

VB真係好苦:XD

LFC Fans1/5/2019 15:53
黑啤我覺得係第二樣野,雖然都叫做係啤酒…

Aussie1/5/2019 17:07
[quote]原文章由 [i]LFC Fans[/i] 於 2/5/2019 01:53 發表
黑啤我覺得係第二樣野,雖然都叫做係啤酒… [/quote]

vb唔係黑啤係lager嚟

LFC Fans1/5/2019 18:24
[quote]原文章由 [i]Aussie[/i] 於 2/5/2019 01:07 發表
vb唔係黑啤係lager嚟 [/quote]
I'm talking about Guinness.

orminghon2/5/2019 03:51
[quote]原文章由 [i]LFC Fans[/i] 於 1/5/2019 05:23 發表

青島我都 OK 鍾意,但我覺得只係偏甜,無咁甘苦,但唔算淡…。 [/quote]

其實我話淡,意思係無咁苦....
唔好意思我唔識飲酒1999:hyper:hyper:hyper:hyper:hyper:hyper

orminghon2/5/2019 03:52
[quote]原文章由 [i]Aussie[/i] 於 1/5/2019 10:06 發表

asahi dry夠晒淡同順 [/quote]

ASAHI其實我都OK
簡單黎講只要唔苦我會比較易接受...
再簡單黎講,學我班朋友講,我根本係唔鍾意飲酒個苦味:hyper:hyper:hyper

麥記2/5/2019 04:14
嘉士伯試過一次勁唔岩口味
但新出白色果隻我又覺得幾OK喎:hyper

Aussie3/5/2019 04:49
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 2/5/2019 13:52 發表

ASAHI其實我都OK
再簡單黎講,學我班朋友講,我根本係唔鍾意飲酒個苦味:hyper:hyper:hyper [/quote]

asahi dry係好清同淡 有酒味但無酒H苦味
啱唔鍾意酒苦味H人飲

阿舜3/5/2019 06:58
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 2/5/2019 11:52 發表

ASAHI其實我都OK
再簡單黎講,學我班朋友講,我根本係唔鍾意飲酒個苦味:hyper:hyper:hyper [/quote]
apple cider:hehe

查看完整版本: 啤酒