利迷論壇 » 聊天茶座 » 祝大家聖誕快樂!

頁: [1]

阿舜15/11/2018 01:06
祝大家聖誕快樂!

11月中講呢D!!!我係唔係痴左線?!

今日見到商場有聖誕相關既燈飾了
亦都有商鋪開始推同聖誕有關既消費
既然悶悶地,提早個幾月同大家講聲聖誕快樂,開心下:heart::shyshy:hyper

耐人尋味15/11/2018 01:38
咁順便講句新年進步!

orminghon15/11/2018 02:25
講起聖誔

我呢D老鬼又會想當年

以前細個真係好好氣氛
我老豆好怕迫人
但每年都會帶我地出去尖東迫下睇燈飾同聖誔大餐
然後尖東好多人又多人賣野
好開心好歡騰

唔知幾時開始,越黎越少左燈飾,又冇乜人行...
聖誔大餐變左改個名但食既內容同平時一樣所以冇乜人食....再唔係就變晒不淮喧嘩既高級野
然後,聖誔節氣氛都冇乜...過左就過左...
剩係新聞會報話乜野失身夜,叫大家小心

再過多幾年,直頭連失身夜都唔會講了...因為任何時候都可以係失身夜

阿舜15/11/2018 03:53
食大餐就無錢了,不過以前聖誕真係會一家大細出尖東行,睇下燈飾咁,由尖東海濱公園由頭行到尾
而家尖東變到咩款都唔知,一來我好耐無去,二來重點都去左海港城果面

失身呢方面............anytime, anywhere.......

orminghon15/11/2018 03:58
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 15/11/2018 11:53 發表
食大餐就無錢了,不過以前聖誕真係會一家大細出尖東行,睇下燈飾咁,由尖東海濱公園由頭行到尾
而家尖東變到咩款都唔知,一來我好耐無去,二來重點都去左海港城果面

失身呢方面............anytime, anywhere....... [/quote]

早兩年特登出去行過
基本上可以話係無燈飾
二三十座大廈先有一座有...
海港城亦比以前HEA左

最多人就係1881,因為年年都出錢出力整...

celtics3315/11/2018 05:50
我祝大家發財 !!!!!!!!!!! 美源髮采祝大家都發財........

[[i] 本文章最後由 celtics33 於 15/11/2018 13:52 編輯 [/i]]

orminghon15/11/2018 06:36
[quote]原文章由 [i]celtics33[/i] 於 15/11/2018 13:50 發表
我祝大家發財 !!!!!!!!!!! 美源髮采祝大家都發財........ [/quote]

嘩,個POST有聲:hyper

阿舜15/11/2018 07:48
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 15/11/2018 11:58 發表

早兩年特登出去行過
基本上可以話係無燈飾
二三十座大廈先有一座有...
海港城亦比以前HEA左

最多人就係1881,因為年年都出錢出力整... [/quote]
咁果頭多唔多女出沒?

LFC Fans15/11/2018 08:05
講起平安夜,我諗起一個笑話。

話說,世界各地,過聖誕H時候都會有一啲時令食品,例如食火雞之類……,噉香港以前聖誕節H傳統食物,又係乜嘢呢?

貼士:上邊版友已經講咗。

[[i] 本文章最後由 LFC Fans 於 15/11/2018 16:06 編輯 [/i]]

orminghon15/11/2018 08:19
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 15/11/2018 15:48 發表

咁果頭多唔多女出沒? [/quote]

1881好多打卡女....:hyper

耐人尋味15/11/2018 08:19
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 15/11/2018 03:48 PM 發表

咁果頭多唔多女出沒? [/quote]

如果大媽都算係女的話, 好很多.

阿舜15/11/2018 08:28
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 15/11/2018 16:19 發表

1881好多打卡女....:hyper [/quote]
大媽?!

阿舜15/11/2018 08:28
[quote]原文章由 [i]耐人尋味[/i] 於 15/11/2018 16:19 發表

如果大媽都算係女的話, 好很多. [/quote]
打卡女?!

orminghon15/11/2018 08:53
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 15/11/2018 16:28 發表

打卡女?! [/quote]

佢應該講緊海旁

1881就好多後生女的~
幾個幾個咁去影

亦好多情侶去...

耐人尋味15/11/2018 08:55
大媽後生時就係打卡女
打卡女老咗就變咗大媽

色即是空 空即是色
阿彌陀佛 善哉善哉

阿舜16/11/2018 03:49
有邊間酒店自助餐,近聖誕既時節比較平呢?

orminghon16/11/2018 06:43
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 16/11/2018 11:49 發表
有邊間酒店自助餐,近聖誕既時節比較平呢? [/quote]

BUDGET係?

阿舜16/11/2018 06:47
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 16/11/2018 14:43 發表

BUDGET係? [/quote]
dinner,成人$100以下,小童$60以下.......如果有既.........

5舊水喇,今理D,唔一定24或25號,可以係22,23,或者29都得

阿舜30/11/2018 01:53
平安夜原來係星期一

耐人尋味30/11/2018 02:03
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 30/11/2018 09:53 AM 發表
平安夜原來係星期一 [/quote]

有七分之一機會係:hehe

celtics3330/11/2018 02:05
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 16/11/2018 14:47 發表

dinner,成人$100以下,小童$60以下.......如果有既.........

5舊水喇,今理D,唔一定24或25號,可以係22,23,或者29都得 [/quote]

我見過最平既自助餐, 應該係老尖既童軍酒店入面0個間, 當然, 食物質素, 同樣都係同價錢非常之配合既......

阿舜30/11/2018 03:11
[quote]原文章由 [i]celtics33[/i] 於 30/11/2018 10:05 發表

我見過最平既自助餐, 應該係老尖既童軍酒店入面0個間, 當然, 食物質素, 同樣都係同價錢非常之配合既...... [/quote]
不如你開公數請我喇,你都有段時間無開公數請我食飯了

阿舜19/12/2018 01:38
再祝多次大家聖誕快樂,利迷開開心心:lfcscarf

celtics3321/12/2018 01:40
下星期我都放假了, 咩都唔想理.......

冰谷大貓22/12/2018 08:08
愛隊上榜首,開開心心過冬至。:cheer
希望聖誕、新年都快樂!:cheer
:lfcscarf

阿舜24/12/2018 01:14
祝各利迷聖誕快感!
今個聖誕很高興!!!

阿舜27/12/2018 01:58
今個聖誕利迷真的很高興:lfcscarf:fishball

耐人尋味27/12/2018 07:46
希望新一年繼續高興!

阿舜2/12/2019 02:40
祝大家聖誕快樂!

12月頭講呢D!!!我係唔係痴左線?!

阿舜24/12/2021 08:29
祝大家聖誕快樂!

耶誕呢類洋人野,襯仲有得慶祝大家好盡情去玩

tai33324/12/2021 16:54
Regina 恭祝大家 [img=17,17]http://abs-0.twimg.com/emoji/v2/72x72/1f385.png[/img]

[url]https://upload.cc/i1/2021/12/24/vCEnj5.png[/url]

阿舜23/12/2022 03:00
祝大家聖誕快活!
飲飲食食!

查看完整版本: 祝大家聖誕快樂!