利迷論壇 » 聊天茶座 » 轉貼︰日本 制服 長腿 多P 童顏

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

潮潮12/3/2013 18:33
轉貼︰日本 制服 長腿 多P 童顏

[img]http://forum.menclub.hk/download/file.php?id=764[/img]

[url]http://forum.menclub.hk/viewtopic.php?f=2&t=650&sid=1d5e00d8c19cbd1e2fb646abd6f52770[/url]

積積12/3/2013 18:48
呢個 post 拍得住某版友出開果D:hehe

阿舜13/3/2013 02:28
由小學生畫到成年人,高橋陽一就係就咁加長條腿就攪掂
結果個個都變左9頭身

ps: 的確係幾某版友既style

Aussie13/3/2013 02:54
對腳長到好似馬咁 XD

chriswpl122513/3/2013 04:02
其實我覺得都唔合比例@@

bayen13/3/2013 04:47
其實我有一張比樓主呢張更爆,但Po唔到

owensiu13/3/2013 05:54
睇標題, 我仲以為係txx333. 點知係你...

阿舜13/3/2013 06:14
[quote]原文章由 [i]chriswpl1225[/i] 於 13/3/2013 12:02 發表
其實我覺得都唔合比例@@ [/quote]
足球小將成長左之後既人不能以岩唔岩比例黎思考了
就以張圖黎計
林元三同次前藤比起排左一(認唔出係邊位,係唔係識直角轉身果個?)差不多高三份一個人
當佢矮極都1.5米,咁元三咪起碼兩米幾高?!

耐人尋味13/3/2013 06:25
回覆 #8 阿舜 的文章

憑記憶(估)
林源三, 早田X, 松山, 次藤洋, 新田X, 三杉淳
葵新伍, 石岐樑, 小志強, 麥泰萊, 載翅偉.

owensiu13/3/2013 07:32
話時話, 足球小將有乜野篇係可以收到尾?

阿舜13/3/2013 07:49
[quote]原文章由 [i]owensiu[/i] 於 13/3/2013 15:32 發表
話時話, 足球小將有乜野篇係可以收到尾? [/quote]
日本隊拎世界盃,成班人退晒休,做晒名宿,教練,領隊
跟手全新一篇,講戴大地點成名~

orminghon13/3/2013 09:18
[quote]原文章由 [i]耐人尋味[/i] 於 13/3/2013 14:25 發表
憑記憶(估)
林源三, 早田X, 松山, 次藤洋, 新田X, 三杉淳
葵新伍, 石岐樑, 小志強, 麥泰萊, 載翅偉. [/quote]

應該一百分,回你兩分x

早田誠, 新田"瞬"

我99

耐人尋味13/3/2013 09:27
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 13/3/2013 05:18 PM 發表

應該一百分,回你兩分x

早田誠, 新田"瞬"

我99 [/quote]

多謝晒:shy

oopp00813/3/2013 09:30
5號姚明.....

miyabi13/3/2013 11:17
仲有小志强定戴志偉,總之去左意甲
對住帕爾馬既杜林既時候,先去到杜林條腰

如無意外杜林起碼三米幾,按照日本隊已經係黃金比例咁計

杜林冇四米都唔啱數

kai_peter13/3/2013 11:50
gd post

Uncle_313/3/2013 13:41
[quote]原文章由 [i]bayen[/i] 於 13/3/2013 12:47 發表
其實我有一張比樓主呢張更爆,但Po唔到 [/quote]

期待中...

tai33313/3/2013 17:19
hi 等我仲除咗條褲入黎 [img]http://d.yimg.com/kq/groups/69708549/or/301301913/name/%3Cimg%20src=[/img]

( Show Blocked User -- 潮潮 )

潮潮13/3/2013 17:26
[quote]原文章由 [i]tai333[/i] 於 14/3/2013 01:19 發表
hi 等我仲除咗條褲入黎 [url]http://d.yimg.com/kq/groups/69708549/or/301301913/name/%3Cimg%20src=[/url]

( Show Blocked User -- 潮潮 ) [/quote]

你除左條褲入黎未啱晒囉,

我估你口味都係一係次藤,一係樑仔。

或者你用兩次都得o既....:hyper:hyper:hyper

chriswpl122513/3/2013 18:25
雖然足球小將係精彩, 好熱血, 好多絕招
但足球漫畫入面, 我最鍾意都係「我們的足球場」
夠寫實, 用主角高杉和也同佢宿敵 達米安•盧比斯去構成整個故事

作者最主要寫J.League同主角點樣去打拼第一張世界盃入場劵(98年)
熱血之餘, 又夠晒真實
最重要, 係將足球員果種心理表達出來

kennygayson13/3/2013 18:37
[quote]原文章由 [i]chriswpl1225[/i] 於 14/3/2013 02:25 發表
雖然足球小將係精彩, 好熱血, 好多絕招
但足球漫畫入面, 我最鍾意都係「我們的足球場」
夠寫實, 用主角高杉和也同佢宿敵 達米安•盧比斯去構成整個故事

作者最主要寫J.League同主角點樣去打拼第一張世界盃入 ... [/quote]

E本堅好睇,寫實d...

p.s個主角好似乜差野位都打過晒:XD

chriswpl122513/3/2013 18:55
[quote]原文章由 [i]kennygayson[/i] 於 14/3/2013 02:37 發表

p.s個主角好似乜差野位都打過晒:XD [/quote]
印象中佢無打過閘:hyper

小學果陣踢前鋒, 中學就無踢波, 後來踢自由人, 跟住前鋒
去到阿根廷踢前鋒
返到日本果隊三城自工(後來叫東京山賊)踢攻中
落水狗踢防中(踢左N咁多期防中, 佢真係將謝拉特果種全能表現晒出黎)
最後一刻做龍救左達米安個十二碼

結局就係去左費倫同達米安隊國米繼續鬥

因為呢套漫畫, 所以我先至鍾意22號做我最愛號碼:ruin228

好可惜作者見好就收:crysad:crysad

如果唔係我諗佢或者會比高橋陽一有更高成就

[[i] 本文章最後由 chriswpl1225 於 14/3/2013 02:56 編輯 [/i]]

耐人尋味14/3/2013 00:45
回覆 #22 chriswpl1225 的文章

「我們的足球場」真係非常十分超級正!

阿舜14/3/2013 04:29
[quote]原文章由 [i]miyabi[/i] 於 13/3/2013 19:17 發表
仲有小志强定戴志偉,總之去左意甲
對住帕爾馬既杜林既時候,先去到杜林條腰

如無意外杜林起碼三米幾,按照日本隊已經係黃金比例咁計

杜林冇四米都唔啱數 [/quote]
意甲就應該係講小志強喇
戴志偉就係巴西聖保羅轉會去巴塞

不過我呢兩年都無再睇足球小將,可能唔係咁update佢地既轉會記錄:hi

jasper_mei14/3/2013 07:54
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 14/3/2013 15:29 發表

意甲就應該係講小志強喇
戴志偉就係巴西聖保羅轉會去巴塞

不過我呢兩年都無再睇足球小將,可能唔係咁update佢地既轉會記錄:hi [/quote]

呢兩年都係圍繞住巴塞同皇馬嘅糾纏悶到想死:sleep
依家出埋天使:o
唔知幾時打星際聯賽:shy

Godnet14/3/2013 08:01
佢地班友同我地差唔多高,差唔多身材嘅姐~~~

換個角度,其實,我地在漫畫都可以好性感~~~

miyabi14/3/2013 08:07
[quote]原文章由 [i]Godnet[/i] 於 14/3/2013 16:01 發表
佢地班友同我地差唔多高,差唔多身材嘅姐~~~

換個角度,其實,我地在漫畫都可以好性感~~~ [/quote]
就睇你頭一句,仲以為你係高登仔

orminghon14/3/2013 12:10
[quote]原文章由 [i]kennygayson[/i] 於 14/3/2013 02:37 發表

p.s個主角好似乜差野位都打過晒:XD [/quote]

講好睇...
介紹大家睇球場幻想曲...仲有whistle!
呢兩本先正!

潮潮14/3/2013 16:09
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 14/3/2013 20:10 發表

講好睇...
呢兩本先正! [/quote]

:thumbup::thumbup::thumbup:

我正想講,
前者係真係足球「專業」漫畫,
後者就係足球以及價值觀o既「人生導師」。

chriswpl122514/3/2013 16:22
我覺得足球小將就真係無咩劇情可言
除左踢波, 就係踢波

阿舜15/3/2013 02:21
謝謝幾位兄弟既介紹,有機會搵返果幾個系列既漫畫黎睇先
請問係已經完晒定係仲係連載緊?

edwin941315/3/2013 12:03
都係踢出我天地正D

潮潮15/3/2013 13:44
[quote]原文章由 [i]阿舜[/i] 於 15/3/2013 10:21 發表
謝謝幾位兄弟既介紹,有機會搵返果幾個系列既漫畫黎睇先
請問係已經完晒定係仲係連載緊? [/quote]

球場幻想曲同whistle都完晒....

「Buka」搞掂晒~~:hi:hi

Aussie16/3/2013 13:03
聽咗樓上嘅Ching介紹 睇咗幾本我門的足球場

發覺呢套只係足球小將嘅翻版 都係主要角式係超人

其他D球員係路人甲乙丙 無戰術無策略無足球知識

--------------

之後轉睇肥仔介紹嘅球場幻想曲 呢部就好好多

至少主要角色比較寫實 其他球員亦都唔係路人甲乙丙

亦都有戰術 配合呢D嘢睇下

不過個作者係意粉 而我就最憎意大利嘅...

orminghon17/3/2013 08:57
[quote]原文章由 [i]Aussie[/i] 於 16/3/2013 21:03 發表

之後轉睇肥仔介 ... [/quote]

日本好多意粉...

幻想曲好睇...
同一個作者草場道輝仲有一套叫失憶足球王...
本身已經唔係好好睇...
個主角仲要加盟獌對利記...我頂佢個肺...即刻CUT書...直情想叫個作者回水...買左咁多期:85

chriswpl122517/3/2013 12:47
[quote]原文章由 [i]Aussie[/i] 於 16/3/2013 21:03 發表

之後轉睇肥仔介 ... [/quote]
我們的足球場---->我初頭都有少少足球小將既感覺, 但其實唔係, 我覺得由出左達米安(和也O係阿根廷個宿敵)之後開始精彩

跟住就集中描述和也, 拓馬同拓郎三人之間既友情同合作, 同時用J-League做背景, 加插當時既日本球星
作者用和也同達米安穿插整套漫畫, 我覺得非常之熱血同成功, 同時對足球員心理既刻劃亦係非常細緻
淨係和也同達米安既恩怨, 佢兩個似係終身敵人, 但同時又好珍惜呢個對手, 我覺得已經係做到滿分(相比起戴志偉咁多個對手, 但都無一個對手比到一種「宿敵」既感覺我)

再講, 作者好成功咁將J League成立初期既盛況表現係漫畫入面, 而我相信伊武劍輔就係影射緊三浦知良, 作者特別將伊武係94世盃外圍賽既惡夢植入係佢心入面

故事亦合情合理, 唔係日本輕易咁贏世界盃, 而係辛辛苦苦先攞到世界盃入場卷, 再去到世界盃雖然贏阿根廷(最後一期), 但都一早出局

至於你話足球戰術, 知識薄弱, 我都認同。我都認係主角玩無雙而其他人係路人甲, 但都唔係太過份, 至少無跳到10層高, 做N咁多個動作都仲未落地/ 射完個波S型咁飛, 主角和也亦無1扭10既能力, 但有無盡戰鬥力, 腳力同意志

戰術方面, 開頭明顯係無, 但到中後期作者都強調戰術陣式, 例如打4-1-3-2, 和也點樣打一個好機動型既防中

但總括黎講, 我覺得呢套係好值得睇既作品

orminghon17/3/2013 14:10
[quote]原文章由 [i]chriswpl1225[/i] 於 17/3/2013 20:47 發表

我們的足球場---->我初頭都有少少足球小將既感覺, 但其實唔係, 我覺得由出左達米安(和也O係阿根廷個宿敵)之後開始精彩

跟住就集中描述和也, 拓馬同拓郎三人之間既友情同合作, 同時用J-League做背景, 加插 ... [/quote]

其實足球小將...最初係有宿敵既...係小志強...
但後尾衝出世界...
最初都冇諗過既...加上小志強同志偉同隊變左路人甲...即刻冇晒宿敵呢枝歌仔唱

陸游18/3/2013 07:13
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 17/3/2013 22:10 發表

其實足球小將...最初係有宿敵既...係小志強...
但後尾衝出世界...
最初都冇諗過既...加上小志強同志偉同隊變左路人甲...即刻冇晒宿敵呢枝歌仔唱 [/quote]

咁話說都仲有辛坦拿同拿度尼既.... :rolleyes

Aussie18/3/2013 08:20
回覆 #36 chriswpl1225 的文章

佢係無足球小將咁跨張 如果足球小將係超人 我門的足球場都肯定係外星人 唔會係地球人

當一個日本人向阿根庭強隊上到first team表現亦都屈得下人 突然話唔踢要返日本踢子一級嘅J1

重要J1都有一堆屈到人嘅勁人就變得唔合理... 始終J league先係第一年辦有乜理由好似阿根庭個邊咁屈﹖

bayen18/3/2013 08:40
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 14/3/2013 20:10 發表

講好睇...
呢兩本先正! [/quote]
球場幻想曲超正..
8-90S 意甲FEEL

個作者最新個套失憶足球王已經變左種..無咁熱血

查看完整版本: 轉貼︰日本 制服 長腿 多P 童顏